Synlig med markedsføring i dagligdagen

Den daglige markedsføring giver synlighed

Iben Sønderup Consult i avisen januar 2017

Bliv synlig med avisomtaler

Den største effekt i din markedsføring opnår du ved, at du både kører markedsføring på daglig basis og kortere kampagner. For hvis du kører hvad man kunne kalde ”hverdagsmarkedsføring”, har du en struktur, som du kan knytte dine kampagner op på. Det giver en konstant synlighed. Det er din hverdagsmarkedsføring, der lægger grunden for dit brand.

 

Hold dig synlig hele tiden

Det er vigtigt, at du er konsistent i din markedsføring. Det nytter ikke noget med lidt tilfældig markedsføring her og der, når det ind imellem passer ind i dit ellers travle skema.

At komme med et stort kampagnefremstød nogle gange om året er ikke nok. Du bliver nødt til at holde dig synlig hele tiden. Hvis du ikke har tid, så få nogle andre til at gøre det.

Der er mange måder, man kan holde sig synlig i hverdagen på.

Netværk

Ved at deltage i et netværk får du både skabt dig nogle relevante kontakter, men du får også hen ad vejen opbygget et image af din virksomhed – du får brandet den. Ved at blive en del af et netværk, får du øget kendskabsgraden og synligheden for din virksomhed – og hvem ved? Måske er det gennem dit netværk, du laver dit næste salg.

Fast annonce i avis eller fagblad

Hvis du har en fast annonce i en avis eller et fagblad, vil du altid være synlig med din virksomhed, når potentielle kunder har brug for netop dit produkt eller din service.

Skilte og logoer

Foto af KempelNoget af det vigtigste for dig er at have et godt logo, der signalerer din virksomheds værdier. Logoet skal du bruge alle steder, hvor det er relevant: På dine visitkort, på dine skilte, i dine brochurer, på din hjemmeside, dine sider på sociale medier og så videre. Du kan også få en streamer til din bil, eller måske endda en dekoration, hvor bilen bliver pakket helt ind i en flot synlig reklame.

 

Del din viden og skab troværdighed

Man kan kun forvente at få noget igen, hvis man selv giver noget først. Del din specialistviden med potentielle kunder, så de kan se, hvad du kan. På den måde får du skabt troværdighed omkring dit brand, og potentielle kunder vil føle sig dét mere trygge ved at bruge netop din service eller dit produkt.

Du kan dele din viden ved at skrive f.eks. blog posts eller e-bøger, som du selvfølgelig skal sørge for at markedsføre, så så mange potentielle kunder som muligt får øjnene op for dine kompetencer.

Nyhedsbreve

Det er vigtigt for en virksomhed helt fra begyndelsen at opbygge en e-mailliste. Sørg for, at alle besøgende på din hjemmeside bliver mødt med muligheden for at skrive sig op til dit nyhedsbrev mindst én gang.

Det er vigtigt, du sender dine nyhedsbreve ud med samme frekvens, så dine læsere ved, hvad de kan forvente. Sørg for i dine nyhedsbreve at blive ved med at dele ud af din specialistviden, så dine læsere får mere og mere tillid til, at du kan det, du siger, du kan. På den måde vil de blive mere og mere tilbøjelige til at købe dit produkt eller din service.

Hvis du er en nystartet virksomhed, skal du ikke bekymre dig om, at du måske ikke har så mange læsere, og at det derfor kan virke skørt at sende nyhedsbreve ud.

Dine læsere ved jo ikke, hvor mange, der har tilmeldt sig dit nyhedsbrev – så det er bare med at få sendt nogle ud fra begyndelsen, inden de mister interessen eller glemmer, hvorfor de har skrevet sig op til dit nyhedsbrev, eller hvem din virksomhed i det hele taget er.

Sociale medier

Anbefaling Kristina Begtrup synlig

En spontan anbefaling på Facebook gør dig synlig og giver troværdighed.

Endnu en vigtig måde at holde sig synlig i hverdagen på er ved at være aktiv på de sociale medier – hele tiden. Du skal selvfølgelig ikke overdænge dine følgere med ligegyldige opslag i tide og utide. Men du må gerne være rimelig aktiv – alle dine følgere ser nemlig ikke alle dine opslag pga. Facebooks default-indstillinger. God aktivitet på sociale medier kan også resultere i anbefalinger, hvilket øger din troværdighed over for nye kunder.

Det er vigtigt, at det, du deler med dine følgere, er relevant viden. Du kan f.eks. dele dine blogposts, dele succeshistorier om din virksomhed, komme med gode tilbud og holde dine følgere opdaterede om, hvad der sker med din virksomhed. Du kan selvfølgelig også bruge de sociale medier som et værktøj i dine kampagner.

Anbefalinger fra kunder

En anden måde at markedsføre dig selv på i hverdagen er hele tiden at holde din hjemmeside opdateret med anbefalinger fra kunder, du har hjulpet. Gode anbefalinger fra kunder øger din troværdighed over for potentielle nye kunder.

Vigtig hverdagsmarkedsføring

Hvis du ikke allerede markedsfører dig selv i hverdagen vha. alle disse metoder, kan det måske virke uoverskueligt. Men det er vigtigt, at du kommer i gang alligevel. Ved at føre hverdagsmarkedsføring, holder du dig synlig i hverdagen, og på den måde øger du kendskabsgraden for din virksomhed. Og det er det, der skal til for at få nye kunder.

For på den måde øger du chancerne for, at din virksomhed er den første, der dukker op i bevidstheden, når potentielle kunder står i en situation, hvor de har brug for netop den service eller det produkt, du tilbyder.

Brug for hjælp?

Hvis du synes, det er for uoverskueligt at komme i gang med din hverdagsmarkedsføring eller bare ikke har tid, vil jeg gerne hjælpe dig.

Bare ring til mig eller send mig en mail, og så finder vi frem til den rette løsning for dig.

Mangler du ideer til forskellige kampagner, kan du læse mere her:

 

Driver du håndværksvirksomhed?

Sælger du tøj, værktøj, isenkram, cykler, jagtudstyr, bådudstyr – eller andet?

Sælger du rådgivning eller konsulentydelser?