Stavefejl skræmmer kunderne væk – fejlfri tekster trækker kunderne til

Stavefejl skræmmer kunderne væk – fejlfri tekster trækker kunderne til

– derfor skal du altid huske korrekturlæsning

 

Ja, ja, jeg ved det godt. Du hader bedrevidende dansklærertyper som mig, der altid er ude med riven efter dig, bare du har lavet den mindste stavefejl. Kan det ikke da ikke være lige meget, om der er et ’r’ for lidt eller for meget, når man ellers forstår meningen?

 

_K3A4942Nej, det kan det faktisk ikke. Hvis du vil tages alvorligt for det, du skriver, så er det altafgørende, at din tekst er fejlfri. For du kan være stensikker på, at der altid vil sidde en pedant derude et sted, som hænger sig i dine forkerte kommaer, dit manglende nutids-r eller dine slåfejl.

 

Og den pedant, som kunne være blevet din kunde, går et andet sted hen, når han ser dine fejl. For han gider ikke at handle med en, der er uprofessionel.

 

Nu er det jo ikke sikkert, at du er uprofessionel, bare fordi du har glemt et ’r’. Du kan sagtens være en fantastisk håndværker, sælger, revisor, butiksejer, udlejer af maskiner eller noget helt fjerde, selv om du har en enkelt stavefejl eller to.  Men hvis din kunde tror, at du er uprofessionel, så hjælper det ingenting.

 

Stavefejl skræmmer dine kunder væk – i hvert fald nogle af dem. Det betyder, at stavefejl koster dig penge. Du taber simpelthen omsætning på at have stavefejl. Det er da virkelig ærgerligt, ikke?

 

Derfor skal du altid sørge for, at din tekst bliver læst og rettet igennem af en professionel korrekturlæser.

 

Du skal vide, at korrektur er flere ting. Det kan være

  • korrektur – retstavning, slåfejl og tegnsætning (typisk kommaer)
  • korrektur + sproglig tilretning – retstavning, tegnsætning og enkelte omformuleringer
  • sprogrevision – retstavning, tegnsætning samt gennemgang af tekstens hele opbygning og forslag til bedre formuleringer

 

”Hjælp! – Det lyder dyrt!” tænker du måske. Men det behøver ikke være så slemt som du frygter. Især ikke, hvis du selv på forhånd har sørget for at slå stavekontrollen til, når du skriver. Og i det hele taget har gjort dig umage med din tekst.

 

Husk: Fejlfyldte tekster skræmmer kunderne væk – gode tekster trækker kunderne til. Det giver flere penge til dig.

 

Overvejer du at få mig til at korrekturlæse din tekst? Jeg læser kun korrektur i Word. Tjek mine priser her.