Sælger du rådgivning eller konsulentydelser?

Sælger du rådgivning eller konsulentydelser?

Rådgivning - konsulentydelse

Rådgivning – et møde skal der til

Rådgivning eller konsulentydelser – Hvis du sælger rådgivning eller konsulentydelser til andre virksomheder, har du brug for at markedsføre dig for at skaffe nye opgaver. Det kan gøres på flere måder.

En rigtig god idé, når du sælger rådgivning, er at lave content marketing – altså at skabe indhold, der giver værdi for dine kunder. Del ud af din viden. Så skaber du troværdighed om dit brand, og kunderne kan se, hvad du kan.

Del din viden gennem blogposts

For at kunne dele din viden på din hjemmeside har du brug for en blog. Her kan du skrive om alt, hvad du har forstand på. Sørg for kun at skrive om ét emne i hver blogpost. Så kan du bruge emnet som søgeord, og så hjælper det din hjemmeside højere op på Google.

Gennem dine blogposts kan dine kunder se, hvad du kan og hvad du ved. Så kan de på forhånd vurdere, om det er dig, der skal hjælpe dem med rådgivning.

Hver gang du har lagt et nyt blogindlæg på din hjemmeside, skal du huske at linke til det på de sociale medier.

Sociale medier til markedsføring af rådgivning

Når du arbejder med rådgivning eller konsulentydelser, skal du ikke bruge Instagram eller Snapchat. Her er linkedin-911794_1280LinkedIn til gengæld vigtig. Og Facebook er bare uomgængelig, for der er næsten alle på.

Så du skal altså satse på Facebook og LinkedIn. Facebook er det billigste medie at annoncere på. Og samtidig kan du oprette specifikke målgrupper, som ser dine annoncer. Det vil sige, at du kan nå ud til lige præcis de mennesker, der kunne være interesseret i din rådgivning.

LinkedIn er det medie, der formidler fag og arbejde. Hvis du yder rådgivning til andre virksomheder, er LinkedIn et must. For her er næsten alle virksomheder på. Og dem, der er aktive derinde, er nogen der interesserer sig for erhvervslivet. Så her er der mange potentielle kunder, som du kan nå ud til.

Men uanset hvilke indsatser du vil gøre, er det vigtigt, at du skruer nogle af dem sammen til kampagner. For så får du størst effekt ud af dine anstrengelser.

Kampagne for rådgivning

Hvis du yder rådgivning eller andre konsulentydelser, hvornår er det så mest relevant at køre kampagner? Hold øje med, om dine kunder har særligt brug for din hjælp på bestemte tidspunkter af året. Eller, om der er særlige tidspunkter, hvor deres kalender er ekstra fyldt, så de ikke selv har tid til det, som du lige præcis kan hjælpe dem med.

Når du kender dine kunders årsrytme, kan du køre en kampagne i ugerne op til at de har særligt brug for din hjælp.

Du kan:

Udsende en serie af nyhedsbreve

Annoncere på Facebook

Annoncere via bannerannoncer på andre hjemmesider

Skrive en serie blogposts, som du annoncerer for på Facebook og linker til fra LinkedIn.

 

Gode historier giver synlighed – og kunder i butikken.

 

Har du brug for hjælp til noget af dette? Så ring til mig: 3048 6763

Eller skriv: iben@soenderup.eu

 

Hvis du sælger fysiske varer, skal du læse denne blogpost.

Og hvis du er en håndværksvirksomhed, kan du få ideer fra denne blogpost.