Pressemeddelelser

Pressemeddelelser: Synlighed i medierne giver flere kunder…

Og det giver mere salg. Se blot, hvad Kronjysk Golf skriver, efter at de havde fået en pressemeddelelse hos mig:

Kronjysk Golf: Pressemeddelelsen har skabt et stort mersalg

”Vores forretning var vokset, så vi var nødt til at flytte i større lokaler. Vi købte den tidligere Rema 1000-butik i Langå, byggede til og totalrenoverede bygningen.

Vi ville gerne have mest mulig omtale af åbningen af den nye butik og kontaktede derfor Iben Sønderup.

Kronjysk Golf, pressemeddelelse

Bjarne Kristensen, Lars Hansen, Jesper Juul, Jesper Mikkelsen, Kronjysk Golf

Under overskriften ”Fra garagesalg til udlandseksport på fem år” skrev og udsendte hun en pressemeddelelse, som gav i alt 10 omtaler, herunder en fin artikel i GOLFavisen, som er landsdækkende.

Pressemeddelelsen bevirkede også at Randers Amtsavis kom på besøg med journalist og fotograf, hvorefter de bragte en flot artikel om os i Erhvervsmagasinet.

Iben Sønderup var god til at formulere vores fortælling til en historie, som medierne kunne lide og gerne ville publicere. Vi nåede ud til alle slags avislæsere fra vest for Bjerringbro, hele Randers-området og til Aarhus. Og særligt golfinteressede fra hele landet kunne læse om os i GOLFavisen.

Siden åbningen af den nye butik og de mange omtaler er kendskabet til vores butik blevet bredt rigtig meget ud, og vi mærker en stærk tilgang til butikken i form af nye kunder fra hele landet, hvilket vi naturligvis sætter stor pris på. Vi er sikre på at presseomtalen har skabt et stort mersalg for os.”
– Kronjysk Golf

I medierne

Pressemeddelelser giver kunder i butikken

Langå Minimotor fik en pressemeddelelse fra Iben Sønderup – kunderne strømmede til.

Vil du gerne have omtale i medierne? Men du ved måske ikke, hvordan du kommer i kontakt med aviserne og får dem til at skrive om dig? Er du i tvivl om, hvordan man skriver gode pressemeddelelser? Synes du, det er svært at fortælle din egen historie? Her kan du få professionel hjælp.

Jeg sætter ord på din virksomheds identitet 

Jeg hjælper dig med at fortælle de gode historier om dig og din virksomhed. Gennem et interview finder jeg ud af, hvad der ligger af spændende vinkler i historien om dig og din virksomhed, og sammen aftaler vi, hvilken historie du ønsker at fortælle.

Din virksomhed i medierne

Herefter skriver jeg en pressemeddelelse for dig. Man kan ikke bestille plads i avisen
til en pressemeddelelse. Men jeg skriver pressemeddelelsen i et godt journalistisk sprog, og det øger chancen for, at din historie bliver bragt i avisen.

Journalister har travlt, og jeg gør deres arbejde lettere ved at skrive teksten journalistisk. Derfor bringer de ofte mine pressemeddelelser i form af artikler. Og du får god omtale. Det kan blive din historie, der kommer i medierne næste gang.

Bog og Kram i Langå: Pressemeddelelsen skaber en interesse, der rækker længere ud i fremtiden

Bog og Kram i Langå fik en pressemeddelelse

Martin Bay Nielsen, indehaver af Bog og Kram, sammen med Line Mentz Larsen, assistent

”Vores forretning havde 80 års fødselsdag d. 1. august 2016. Og vi ville gerne have budskabet ud til så mange kunder som muligt. Iben Sønderup planlagde et presseforløb, lavede et interview med os og skrev en pressemeddelelse, der fortalte om vores butiks udvikling gennem årene.

Det blev en rigtig fin historie, som blev bragt i 6 lokalaviser. Irene Østergaard lavede en flot annonce, som var meget synlig i avisen.

Den 1. august kom der rigtig mange kunder og ønskede os tillykke. Og siden da har vi også haft flere kunder, end vi havde før. Så en pressemeddelelse fra Iben virker altså ikke kun nu og her; den skaber en interesse, der rækker længere ud i fremtiden.

Vi kan varmt anbefale Iben Sønderup og Irene Østergaard til andre, der ønsker at være synlige over for deres kunder.”

– Martin Bay Nielsen, indehaver af Bog og Kram, Langå


Hvorfor skal du have omtale?

Det skal du fordi det er en af måderne, dine kunder kan lære dig at kende. Hvis du fortæller historien om dig selv og din virksomhed, føler de, at de kender dig. Og så er det dig, de handler hos næste gang, i stedet for hos din konkurrent. På den måde medvirker presseomtale til at opbygge en relation mellem dig og din kunde. Og så er det dig, kunden vender tilbage til næste gang.

Langt de fleste aviser udkommer også i en online-udgave. Hvis din pressemeddelelse én gang er blevet bragt i en avis, kommer den også til at ligge på nettet. Så kan du linke til artiklen fra din facebookside. Eller henvise til den i e-mails eller på din egen hjemmeside. Dermed øger du opmærksomheden omkring din forretning.

Hvornår bruger man pressemeddelelser?

Det er smart at bruge pressemeddelelser, når der er en anledning. Det giver aktualitet til din historie, og så vil aviserne snarere bringe den. En anledning kan være din forretnings fødselsdag, jubilæum, åbent hus i din virksomhed, kundearrangementer og sæsonbestemte fremstød som fx julearrangementer eller forårsudsalg.

Det kan godt betale sig at tænke lidt i tidspunktet for pressemeddelelsen. Der er bedre plads i aviserne på nogle tidspunkter af året, end på andre. Fx er der som regel bedre plads i sommerferien end på alle andre tidspunkter. Og så kan du få din historie bragt mange steder, hvis du lige sørger for at tjekke hvornår journalisterne har ferie. Så det kræver planlægning. Det kan jeg hjælpe dig med.

Jeg har lang erfaring med pressemeddelelser, pressekontakt og at skabe presseomtale af organisationer, begivenheder og personer. Skal jeg også hjælpe dig?
Ring +45 3048 6763 og få et uforpligtende tilbud.

Du er også velkommen til at ringe blot for at få et godt råd. Det første kvarters samtale er gratis.

 ***

God presseomtale bør altid være en del af din brandingstrategi. Men du bør også have en grafisk identitet – et logo, som gør din virksomhed genkendelig. Til udvikling af grafisk identitet anbefaler jeg Irene Ø Grafisk Design, som jeg samarbejder med. Læs mere om det under Markedsføringsmateriale.