Markedsføring i multimediesamfundet – 1

Markedsføring i multimediesamfundet – 1

Hjælp til gode tekster

Gode tekster giver synlighed

 

”Jeg synes, markedsføring er svært,” sagde en mindre forretningsdrivende, jeg kender, da jeg en dag kom forbi for at købe noget og slå en sludder af.

”Nå, du har da ellers en god forretning,” svarede jeg forbavset.

”Jah…” sagde han. ”Men det er lidt svært at vide nogle gange, hvad der virker. Jeg har en annonce fast i avisen hver uge. Og det ved jeg, giver kunder. Der er jo nogen, der ser det. Men ellers kan jeg godt være lidt i tvivl.”

Mange mindre forretningsdrivende føler sig overvældede over alle de nye muligheder for markedsføring på nettet. De har hverken overblik eller et svimlende reklamebudget.

”Jeg har valgt kun at satse på Facebook,” sagde en anden butiksindehaver.
Det er selvfølgelig et valg, man kan tage. Men hvis man ikke udnytter muligheden for at kombinere og sammenkoble de forskellige medier, går man glip af markedsføringspotentiale. Og det behøver ikke være så dyrt, som man tror.

Mediebilledet før og nu

I ”gamle dage” for ganske få år siden var det nok at have en annonce i avisen med jævne mellemrum. Og hænge nogle skilte op, når der var udsalg. Dengang læste stort set alle avisen – i hvert fald den gratis ugeavis – for der var ikke andre medier, der fortalte om begivenheder i vores lokalområde.

I dag er mediebilledet helt anderledes. Det er blevet opdelt – fragmenteret. Nogle læser aviser, nogle hører radio, nogle ser tv, andre tjekker Facebook og netaviser. De unge er på Snapchat, Instagram og Youtube. Og din forretning må have en hjemmeside, så dine kunder kan tjekke varer og åbningstider. Du skal også have en facebookside, for det er på Facebook, de fleste mennesker får deres daglige nyheder.

Fordele og ulemper ved multimediesamfundet

Der er både fordele og ulemper ved multimediesamfundet, set fra en markedsføringsvinkel. Fordelene er, at der er flere muligheder for at nå ud til kunderne. Og hvis du er kreativ, kan det være en sjov og god oplevelse at skabe indhold til de digitale medier, især i form af sjove billeder med tekst eller humoristiske videoer. Og hvis du selv kan producere indholdet, kan det gøres billigt.

Ulemperne er, at onlinemarkedsføring kræver en masse tid, en masse overvejelser og en masse beslutninger. Og hvis du ikke selv kan producere indhold, koster det måske for mange penge for dig at udnytte alle medierne optimalt. – Og hvilke skal du så satse på?

Det skriver jeg mere om i min næste blogtekst, ”Markedsføring i multimediesamfundet  – 2”.