Facebook forbedrer boost-knap

Facebook ændrer boostknap – markant forbedret

 

Boostknap

Facebook ændrer hele tiden i deres algoritmer og funktioner. Nu har de også ændret boostknappen. Du ved, den der lille knap, der sidder nede til højre under dit opslag. Hvis du altså har en Facebook-side og ikke blot en privat profil.
Boostknappen sidder nede i højre hjørne af dit opslag

Jeg har indtil nu frarådet at bruge boost-knappen, fordi man ikke rigtig vidste, hvor ens opslag blev set.

Men den tid er forbi. For nu bliver du bedt om at oprette en målgruppe, når du trykker på boostknappen. Det betyder, at du selv kan være med til at bestemme, hvem der skal se dit opslag.

Design din målgruppe på Facebook

Hvis du for eksempel sælger malerier, kan du tilvælge folk, der har kunst som interesse i din målgruppe. Eller hvis du sælger vin, kan du vælge nogen, som har den interesse.

Hvis du tilbyder udlejning af maskiner eller lakering af metal-emner, vil du måske vælge nogen, der er håndværkere.

Det kan også være, du helst vil nå frem til nogen i en bestemt aldersgruppe. Og fra dit eget lokalområde. Alle disse muligheder og flere til får du ved at trykke på den lille knap, hvorpå der står ”Boost opslag”.

Det er dog kun muligt at nå ud til disse målgrupper, hvis Facebook har den viden. Men de fleste facebookbrugere har indtastet disse oplysninger i deres profil. Eller i hvert fald nogle af dem. Og derfor ved Facebook en hel masse om deres brugere. Det er til fordel for dig.

Hvis du gerne vil være mere præcis og ønsker flere muligheder for detaljeret design af målgruppe og kampagne, bør du stadig bruge Facebooks annonceadministrator. Den kræver lidt flere it-færdigheder, men har til gengæld flere muligheder. Men hvis du har travlt, kan du altså nu få nogle nye fordele med boostknappen.

Medier og markedsføring

I marts 2017 udgav jeg e-bogen Medier og markedsføring. I bogen fraråder jeg også folk at bruge boostknappen. Nu bliver jeg snart nødt til at redigere bogen. Men indtil da er det jo heldigt, at du har læst denne lille blogpost, så du ved, at boostknappen er blevet markant forbedret.

Der står også mange andre nyttige oplysninger om markedsføring i min e-bog. Den koster ikke noget – du skal blot tilmelde dig mit nyhedsbrev her på siden.