Driver du håndværksvirksomhed?

Driver du håndværksvirksomhed?

Materieludlejning - håndværksvirksomhed

KEMPEL – nyt firmadomicil 2016

Håndværksvirksomhed: Materieludlejning, tømrerfirma, vinduespudser, murer, elektriker, maler – hvad er du, hvad kan du og hvad vil du?

Hvis du står for markedsføring af en håndværksvirksomhed, har du altid noget, du kan vise frem. Det kan være en ny maskine, et byggeri, et flot vinduesparti, flot lysopsætning i et rum, flot malede vægge eller noget helt tredje.

Håndværksvirksomhed: En god hjemmeside er et must

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en god hjemmeside, hvor du kan vise alle dine flotte projekter frem. Pas på ikke at uploade for store fotofiler. Det gør din hjemmeside langsommere. Og hvis den er for lang tid om at loade, forsvinder potentielle kunder igen. Dine konkurrenter er jo kun et klik væk.

Sociale medier

Du kan bruge sociale medier til at fremvise dine projekter. Her er Facebook det vigtigste, for her er de fleste mennesker på. Instagram er det andet vigtige medie. For det er særligt beregnet til billeder. Og når du opslår et billede på Instagram, kan du gøre sådan, at det samtidig opslås på Facebook. Smart, ikke?

Videomarkedsføring

Videomarkedsføring boomer i 2017. Det skal du selvfølgelig udnytte til din håndværksvirksomhed. Få en YouTube-fremviser på din hjemmeside. Så kan du vise dine YouTube-videoer med alle dine flotte projekter her.

Facebook er også godt til videoer. De er nemme at uploade, og på Facebook behøver de ikke være så professionelt produceret. For Facebook er alles hyggemedie, og forventningerne her er ikke så store til kvaliteten.

Facebook nedsætter også kvaliteten af dine videoer. De bliver lidt mere uskarpe at se på. Men til gengæld bliver de set af rigtig mange.youtube-1158693_1280

Du må ikke lægge to ens videoer på Facebook og YouTube. For så vil Facebook sige, at det er dubleret indhold. Og så fjerner de videoen fra din Facebookside. Så du skal altid lave to udgaver. Eller måske skifte mellem Facebook og YouTube, når du lægger videoer ud.

Avisannoncer

Måske er du vant til at bruge avisannoncer. Du har måske ligefrem et fast annonce-abonnement hos en avis. Det har mange håndværksvirksomheder. Og det er ganske fint, for her kører du din hverdags-markedsføring. Og så har du en god struktur som grundlag for en kampagne.

Pressemeddelelser

Det er en god idé at udsende en pressemeddelelse nogle gange om året. Men det kræver selvfølgelig, at du har noget at fortælle om din håndværksvirksomhed. Er der sket noget nyt i din virksomhed? Har du fået nye ansatte? Har I lanceret en ny tjeneste? Haft en fantastisk omsætning? Købt en ny ejendom? Fuldført et flot projekt?

Fortæl om din virksomhed

Der er garanteret noget, du gerne vil fortælle om. Og hvis der ikke er sket noget nyt, så kan du selv få noget til at ske. Hold åbent hus. Lav en konkurrence, hvor folk kan vinde et stykke arbejde eller et produkt. Arrangér en begivenhed i lokalsamfundet.

Hver gang, du laver noget nyt i virksomheden, skal du fortælle det til offentligheden. For hver gang, din virksomhed får sit navn nævnt, bidrager det til din synlighed, din markedsføring og din branding. Det skaber interesse om din virksomhed. Og så er det dig, kunderne ringer til, næste gang de skal have udført et stykke arbejde.

Gode historier giver synlighed – og kunder i butikken.

Skal du have hjælp til dette? Bare ring 3048 6763. Eller skriv til mig: iben@soenderup.eu

Hvis du ejer en konsulentvirksomhed, er det noget lidt andet, der skal til. Og så kan du få kampagneideer fra denne blogpost.
Og hvis du sælger fysiske varer, skal du læse denne blogpost