Din hjemmeside – det vigtigste medie for din markedsføring

hjemmeside

Din hjemmeside skal redigeres løbende

Din virksomheds hjemmeside er det vigtigste medie for din markedsføring. For det er på hjemmesiden, du lægger stilen for dit brand. Ofte møder dine kunder din hjemmeside, før de går ind i din butik, (hvis du har sådan en).

Du kan markedsføre dig selv på mange måder via din hjemmeside. Hele det overordnede indtryk, som din hjemmeside giver, skal underbygge dit ønskede brand. Men du skal også have øje for de enkelte elementer, som til sammen skaber din markedsføring.

Det kan for eksempel være:

  • dine kunders anbefalinger, der skaber troværdighed omkring dit brand
  • blog posts, der viser din specialistviden
  • din webshop, hvor du præsenterer dine produkter og eventuelle tilbud på dem
  • en om os-side, hvor du fortæller om din virksomhed

Men der er også andre elementer, som er vigtige. Dem forklarer jeg her:

Brugervenlighed på din hjemmeside – et godt layout er vigtigt

Det er vigtigt, at din hjemmeside er brugervenlig og giver en god brugeroplevelse. Derfor skal du sørge for, at den ser overskuelig ud. Her er det vigtigt med et enkelt og stilrent grafisk layout.

Hjemmeside midte

Et godt grafisk layout er vigtigt

Din hjemmeside skal også være responsiv. Det betyder, at den skal kunne tilpasse sig skærmen på en telefon eller en tablet.

Der må ikke være for meget tekst på hver underside – men på den anden side må der heller ikke være for lidt. For det er teksten, der hjælper søgemaskinerne med at finde din hjemmeside. Så du skal finde en balance i din tekstmængde.

Alle links skal give den besøgende en god idé om, hvad de kan forvente at finde under det pågældende link. Og det gælder både links, der henviser til andre undersider på dit website og links, der viser hen til andre websites.

Det skal være tydeligt for besøgende på dit website, hvor de kan finde hvad.

Det er også godt, hvis der er flere muligheder for at komme ind på hver underside – det øger fleksibiliteten og dermed brugeroplevelsen.

 

Brug billeder eller illustrationer

Sørg for at bruge billeder eller illustrationer, da de fanger opmærksomheden bedre end tekst. Billeder er også gode til at supplere budskabet eller temaet i den tekst, de vises sammen med. Men pas på ikke at uploade for store fotofiler, da de kan forsinke loadtiden på din side. Og hvis den er for længe om at loade, risikerer du nemt, at læseren forlader siden igen, inden han eller hun overhovedet har set alt det, du kan tilbyde.

 

Visuel branding

Hjemmeside top

Anbring dit logo i toppen

Det er vigtigt, at din virksomheds hjemmeside tydeligt afspejler de elementer, du gerne vil have, man skal forbinde med dit brand. Derfor skal du sørge for at anbringe dit logo i toppen af siden.

Sørg for at bruge farverne fra dit logo i alle dine markedsføringsmaterialer. Så skaber du visuel genkendelighed.

 

Sørg for at alt fungerer

Det er ekstremt vigtigt, at du hele tiden er opmærksom på, at alt fungerer som det skal.

Ét element, der ikke fungerer optimalt på din hjemmeside, kan være det, der får dine besøgende til at forlade din hjemmeside uden at have læst særlig meget, have klikket på noget, foretaget et køb eller tilmelding til dit nyhedsbrev.

 

Integration mellem dine platforme

Det er vigtigt, at du forsøger at få potentielle købere til at følge din virksomheds aktiviteter på så mange forskellige platforme som muligt. Det kan du gøre ved at linke til dine sociale medier på din hjemmeside og selvfølgelig også til din hjemmeside fra dine sociale medier.

Hvis du kan få besøgende på din hjemmeside til at følge dig på de sociale medier eller at skrive

Facebook - link fra din hjemmeside

Sørg for at linke til dine sociale medier fra din hjemmeside

sig op til dit nyhedsbrev, vil de automatisk modtage markedsføring fra din virksomhed jævnligt.

På den måde skal de ikke selv opsøge din virksomhed ved at gå ind i en af dine fysiske butikker eller selv huske at vende tilbage dit website.

Og du kan, via nyhedsbrev eller sociale medier, opbygge en relation til disse potentielle købere, så de ender med at blive dine kunder.

Læs mere om muligheder ved de forskellige medier i denne blogpost.